Jardim wordt nieuwe trainer Schaars en Boulahrouz

Sporting Lissabon heeft in Leonardo Jardim een nieuwe trainer gevonden. De 38-jarige coach moet als opvolger van Jesualdo Ferreira de gevallen topclub succes gaan brengen.

Jardim wordt nieuwe trainer Schaars en Boulahrouz

Sporting had ook twee buitenlandse opties op oog, maar koos voor een trainer uit eigen land. Jardim tekent voor twee jaar bij De Leeuwen, die dit seizoen afsloten met een teleurstellende zevende plaats.

De 38-jarige Jardim heeft de laatste jaren naam gemaakt met Sporting Braga en Olympiakos Piraeus. Bij de laatste club werd hij in januari ondanks een voorsprong van tien punten op de nummer twee aan de kant gezet.

Jardim wacht een zware taak Sporting weer naar de Portugese top te loodsen. De club kent ook financieel een zwaar jaar. De aanstaande transfer van Ricky van Wolfswinkel naar Norwich City is noodzakelijk om de gaten te dichten.

Na het vertrek van de spits staan er nog twee Nederlanders onder contract bij Sporting. Stijn Schaars en Khalid Boulahrouz hebben in Lissabon gezelschap van voormalig PSV'er Zakaria Labyad.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen