Japan dankt Feyenoorder Ueda, Indonesië op de wip

Reacties

Aan de hand van Ayase Ueda is Japan woensdag doorgedrongen tot de achtste finale op het toernooi om de Azië Cup in Qatar. De verliezend finalist van 2019 liet zich dankzij twee treffers van de Feyenoord-spits niet verrassen door Indonesië, dat als nummer drie van Groep D in de wachtkamer plaatsneemt.

Japan dankt Feyenoorder Ueda, Indonesië op de wip
© Pro Shots
Japan
Japan
3 - 1
Indonesië
Indonesië

Ueda verzilverde na zes minuten op zeer overtuigende wijze een strafschop die hij zelf had afgedwongen. Zeven minuten na rust tikte hij binnen na een ragfijne aanval. Ueda heeft dit toernooi al drie keer gescoord, waarmee hij de gedeelde tweede plaats op de topscorerslijst bekleedt.

Japan, dat tijdens de tweede speelronde verrassend had verloren van Irak, speelde weergaloos na die tweede goal. De ene na de andere fraaie aanval werd op de mat gelegd in het Al Thumama Stadium, waar Nederland ruim een jaar geleden van Senegal won op het WK. Met name Ritsu Doan was op dreef met onder meer een lob die net geen doel trof.

Vlak voor tijd was het echter Ueda die de hand in de derde treffer had. De Feyenoord-spits schoot uit de draai raak. Omdat zijn inzet door de in Den Bosch geboren Justin Hubner van richting werd veranderd, kreeg hij de goal niet op zijn naam. Via Sandy Walsh deed Indonesië nog wel iets terug. AZ'er Yukinari Sugawara bleef op de bank bij de WK 2002-organisator.

Indonesië finisht achter groepswinnaar Irak en Japan als derde en mag nog hopen op een vervolg. De ploeg van de Zuid-Koreaanse bondscoach  Shin Tae-Yong moet bij de vier beste nummers drie horen om alsnog door te stoten en staat nu vierde in dat klassement. Twee groepen worden nog beslist. Vietnam verloor woensdag met 3-2 van Irak en is klaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Azië Cup

Stand Groepsfase Groep D Azië Cup 2023 Qatar

Azië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Irak
3
3
0
0
8-4
+4
9
2
Japan
3
2
0
1
8-5
+3
6
3
Indonesië
3
1
0
2
3-6
-3
3
4
Vietnam
3
0
0
3
4-8
-4
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.