Janssen opgelucht: 'Extra lekker als het even geleden is'

Vincent Janssen maakte vrijdagavond aan alle illusies van Wit-Rusland een einde door de 4-1 voor Oranje binnen te schieten in de Kuip. Dat was alweer even geleden voor de spits van het Nederlands elftal, die voor zijn club Tottenham Hotspur nog maar een keer trefzeker was.

Ondanks de uitstekende vorm van Bas Dost bij Sporting Lissabon, mocht Janssen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland voor de zevende keer op rij in de basis beginnen van bondscoach Danny Blind. 'Daar ben ik heel erg blij mee, ik voel het vertrouwen', aldus de spits tegenover de NOS. Het was echter niet Janssen, maar Quincy Promes die voor de eerste twee doelpunten zorgde bij Oranje. De Tottenham-spits was wel verantwoordelijk voor de assist bij de eerste treffer van Promes.

Ook bij de belangrijke 3-1 was Janssen betrokken. Zijn uithaal op de paal leverde de succesvolle rebound voor Davy Klaassen op. De aanvalsleider bleef echter op zoek naar zijn eigen treffer en nam het doel van keeper Andrey Gorbunov vanuit alle hoeken en standen onder vuur. Het bleef zonder succes, totdat hij in de 64ste minuut de bal voor zijn voeten kreeg en na een prima actie snoeihard uithaalde in de kruising.

'Ik was blij dat ik belangrijk was, maar je wil als spits graag een keer scoren', vertelde Janssen achteraf. 'Je wil sowieso goals maken, maar het is natuurlijk wel lekker als het even geleden is. Dit geeft wel iets meer voldoening. Ik ben altijd blij als ik een goal maak en dat wil ik ook graag bij Tottenham in de Premier League doen', aldus Janssen, die zijn vierde doelpunt in acht optredens voor Oranje maakte.

Ondanks zijn doelpunt was de voormalig speler van AZ kritisch: 'In de eerste helft was ik een paar momenten slordig, dat kan beter. Als team deden we het tien minuten voor rust gewoon niet goed. Toen hebben we veel te veel kansen weggegeven. Daar moeten we aan werken, want Frankrijk weet wel raad met dat soort kansen', blikt hij vooruit op het treffen met de Fransen aanstaande maandag.

'Maar het is duidelijk dat wij kwaliteit hebben. Dat gaan we ook tegen Frankrijk laten zien. We hebben heel veel vertrouwen, je kon vandaag wel zien dat er een hele goede groep staat. We hebben de tweede helft gedomineerd en de score had ook nog wel hoger uit kunnen vallen', besloot Janssen positief.