Janssen ook buiten de lijnen in voetspoor Van Basten

Reacties

Vincent Janssen tekent woensdag een bijzonder contract. De topscorer van de Eredivisie verbindt zich aan Only Friends. Dat is een alsmaar groeiende sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking.

Janssen ook buiten de lijnen in voetspoor Van Basten

Marco van Basten, als voormalig Eredivisie-topschutter een van de voorgangers van Janssen, was zestien jaar geleden de eerste ambassadeur en is dat nog steeds. Janssen volgt nu dat spoor. Hij heeft een bijzondere band met Roy Gebbink, teammanager van Almere City FC en broer van Only Friends-oprichter en oud-voetballer Dennis Gebbink. 'Roy heeft ons een keer meegenomen naar het sportpark', zegt Janssen.

Het is geen toeval dat het bezoek hem aangreep. Zijn eigen broertje stierf op zesjarige leeftijd aan leukemie. 'Toen ik tussen die kinderen stond, had ik tranen in mijn ogen. Bekende voetballers worden veel gevraagd door goede doelen. Dat er veel wordt gedaan voor de samenleving, vind ik ook hartstikke goed. Maar net als Van Basten ben ik heel kieskeurig. Hier sta ik honderd procent achter. De instelling van Dennis en Roy en al die anderen past bij mij. Ze stoppen er ongelooflijk veel liefde en passie in. Door middel van sport kun je het leven van die kinderen kleur geven.'

Op het Friendship Sports Centre in Amsterdam-Noord traint Janssen vandaag mee met een groep gehandicapte kinderen. Volgens Roy Gebbink symboliseert de topscorer van Nederland de Only Friends-gedachte. 'Deze rol is hem op het lijf geschreven. Vincent is een aimabel mens. Geen poeha. En hij is groot geworden door te doen wat iedereen bij ons ook doet. Keihard knokken om zijn doel te bereiken.'

Is Vincent Janssen de Oranje-spits van de toekomst? In de nieuwe Voetbal International staat een uitgebreide analyse van de gegadigden. Het nummer ligt vanaf woensdag in de winkels en is hier te bestellen. Tevens is het artikel te lezen op VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.