Janssen in rijtje met Robben, Sneijder en Huntelaar

Reacties

Vincent Janssen is door een jury met een ruime meerderheid gekozen tot Talent van het Jaar, waarmee hij de Johan Cruijff Prijs in de wacht sleept. Een prijs met een bijzondere lading voor de veertiende winnaar van de titel, in het jaar van overlijden van de legendarische Nummer 14.

Janssen in rijtje met Robben, Sneijder en Huntelaar

Cruijff riep de Johan Cruijff Prijs in 2003 in het leven, als stimulans voor jonge voetballers in Nederland. De titel is niet alleen een beloning voor een goed seizoen en een stormachtige ontwikkeling, maar heeft ook een maatschappelijke kant. Net als zijn dertien voorgangers (zie tabel) krijgt ook Janssen namelijk de kans om een Cruyff Court aan te leggen op een locatie naar keuze.

De jury, die dit jaar bestond uit Frank de Boer, Phillip Cocu, Wim Jonk, John van den Brom, Ron Jans, Foppe de Haan, Youri Mulder en Willy Dullens, was vol lof over de Eredivisie-topscorer (27 goals). 'Vincent Janssen heeft het in zijn eerste jaar in de Eredivisie fantastisch gedaan', tekent Jonk op in het jury-rapport. 'Niet alleen zet hij veel van zijn schoten om in goals, maar hij is ook een teamspeler die goed aanspeelbaar is, is tweebenig, zeer scherp voor de goal en laat elke wedstrijd een enorme werklust zien.'

Janssen werd maandag door de verslaggevers van VI al gekozen tot Speler van het Jaar.

Winnaars Johan Cruijff Prijs
Jaartal Winnaar
2003 Arjen Robben
2004 Wesley Sneijder
2005 Salomon Kalou
2006 Klaas-Jan Huntelaar
2007 Ibrahim Afellay
2008 Miralem Sulejmani
2009 Eljero Elia
2010 Gregory van der Wiel
2011 Christian Eriksen
2012 Adam Maher
2013 Marco van Ginkel
2014 Davy Klaassen
2015 Memphis Depay
2016 Vincent Janssen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.