Janssen en Van Bommel met goed gevoel interlandbreak in na 'serieuze pandoering'

Reacties

Een 'tennisscore' en een 'serieuze pandoering'. De Vlaamse media zijn niet mild voor Standard Luik na de 6-0 nederlaag tegen Antwerp FC. Antwerp-spits Vincent Janssen was goed voor twee treffers en is blij dat hij weer eens een kon scoren vanaf de stip.

Janssen en Van Bommel met goed gevoel interlandbreak in na 'serieuze pandoering'
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
6 - 0
Standard Luik
Standard Luik

Janssen miste eerder dit seizoen bij RWDM nog twee strafschoppen, maar ging zaterdag gewoon weer achter de bal staan in het Bosuilstadion. 'De trainer was heel duidelijk dat ik hem moest nemen. Dat vertrouwen is lekker, ook van de spelers. Gelukkig ging hij er goed in', vertelt hij bij Sporza.

De Nederlander had tien minuten eerder ook al de score geopend. 'De bal kwam eigenlijk via via bij mij terecht. Voor m'n linker vanaf een meter of vijftien, dat is uithalen. Dat is het instinct van een spits. Deze zege was gewoon heel belangrijk voor ons, zeker met de interlandperiode die eraan komt. We gaan met een fijn gevoel die periode in.'

Antwerp-trainer Mark van Bommel looft na de ruime zege vooral zijn viertal voorin. 'Ik ben blij dat ze allemaal scoren, dat was even belangrijk. Balikwisha kan niet elke week op dit niveau spelen, maar als hij deze vorm etaleert.. Het is de tweede keer dat we een topwedstrijd winnen op overtuigende wijze. Dan ben ik een heel tevreden trainer', reageert Van Bommel bij Het Laatste Nieuws.

Roze olifanten
Waar winnaars zijn, zijn altijd verliezers en dus moest ook Standard-coach Carl Hoefkens na afloop voor de camera's verschijnen. De 45-jarige Belg weet soms niet wat hij met zijn eigen ploeg aan moet. 'We willen meedoen voor de top zes, maar dan moet de intensiteit naar boven. Het zijn hier ofwel roze olifanten, ofwel de hel. We moeten zorgen dat die wisselvalligheid eruit gaat.'

Pro League

Stand Pro League 2023/2024

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
30
21
7
2
63-31
+32
70
2
Anderlecht
30
18
9
3
58-30
+28
63
3
Antwerp
30
14
10
6
55-27
+28
52
4
Club Brugge
30
14
9
7
62-29
+33
51
5
Cercle Brugge
30
14
5
11
44-34
+10
47
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Meer Pro League
Meer over Pro League
Meer V. Janssen
Meer over V. Janssen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.