Jansen zeer teleurgesteld en Hardenberg trots na enerverend bekeravondje

Reacties

AZ zit donderdagavond rond 23.30 in de koker voor de loting van de achtste finales van de KNVB Beker, maar op het modderveld van De Boshoek joeg opponent HHC Hardenberg de Alkmaarders de stuipen op het lijf. Pascal Jansen, de coach van AZ, was dan ook niet tevreden.

Jansen zeer teleurgesteld en Hardenberg trots na enerverend bekeravondje
© Pro Shots
HHC
HHC
nv
2 - 3
AZ
AZ

'Je moet altijd rekening houden met verlenging, maar het was niet het plan. Dit is één van de slechtste wedstrijden die ik ooit heb meegemaakt, die late 2-2 paste in de plaatje. Ook credits naar de tegenstander, die het geloof behield in die paar momenten, en die ook kreeg. Maar wij moeten 0-2 maken, dan is het geloof weg. Bij ons zie je links en rechts wat angst. Dat is zeer ongebruikelijk voor deze ploeg, maar wel de fase waar je nu in zit', aldus de coach bij ESPN. Hoe nu verder?

'We willen ons versterken binnen onze eigen DNA. Op dit moment is het niet goed genoeg naar onze eisen, daar moeten we snel aan doen. Ik ga nu proberen ietwat te ontspannen en voor mijn moeder zorgen, die is weer terug uit het ziekenhuis. Dan kom ik opgeladen weer terug op de club, ik denk dat we de rust wel even kunnen gebruiken', sprak Jansen. Behalve een teleurgestelde Pascal was er ook een trots Pascal: HHC-coach Pascal Diender had mooie woorden over voor zijn ploeg.

'Ik ben trots op het team, het is een groot compliment dat AZ op een gegeven moment ging tijdrekken. Dat tekent hoe we in de wedstrijd zaten. Op een gegeven moment vielen de jongens een beetje om, ja. Ach, twee weken herstellen en dan gaan we weer verder. Die 2-2, dat had ik nog nooit gezien en ik denk ook niet dat we het nog veel gaan zien van hem. Dat hij tegen zijn oude club zo'n goal maakt, misschien moest het zo zijn', aldus Diender over de late gelijkmaker van Joerie Church.

Church, het is hem aan te horen, komt uit de buurt van Alkmaar en speelde ook bij AZ. Ook hij blikte terug op een gedenkwaardig avondje. 'Het moet even bezinken. Zuur dat je die 2-3 nog tegen krijgt. We balen wel een beetje, maar zijn ook trots. Die goal? Ja, die zat er lekker in. Leuk dat ik die vreugde met iedereen kon delen, hij zat er lekker in, ja. In de tweede helft hebben we veel de bal gehad, en dan deden we het best wel goed. Echt geweldig. De loting tegen AZ was ook leuk, ik kom uit een dorpje vlakbij Alkmaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer HHC
Meer over HHC
Meer AZ
Meer over AZ
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.