Jansen: 'Kritiek van CBV op Twente is voor ons geen issue'

FC Twente-coach Michel Jansen stoort zich niet aan de kritiek van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV), die zich ergert aan de constructie bij de Tukkers. In Enschede is Jansen op papier de hoofdcoach, maar neemt assistent Alfred Schreuder tijdens wedstrijden de coaching voor zijn rekening.

'Aan het begin van het seizoen heeft de KNVB goedkeuring gegeven', vertelt Jansen op de clubwebsite. 'Wij doen wat we hebben afgesproken, voor ons is het geen issue.'

Zondag besluit Jansen met Twente de veertiende speelronde in de Eredivisie in eigen huis tegen NAC Breda. Behalve de al langer afwezige doelmannen Sander Boschker en Sonny Stevens, alsmede middenvelder Wout Brama en linksback Dico Koppers, is iedereen fit bij Twente.

'Ze zijn er allemaal goed van terug gekomen. Alleen Felipe Gutiérrez heeft nog niet met de groep meegetraind, hij keerde pas laat terug van zijn interlands', aldus Jansen over de Chileen.

Jansen: 'We weten wat ons te doen staat en wat we mogen verwachten. Een tweede helft zoals in de laatste thuiswedstrijd tegen NEC (waar na rust een 2-0 voorsprong werd weggegeven, 2-2, red.), mag ons niet meer gebeuren. Daar zag je dat de stemming in een helft kan omslaan. Het gaat er zondag om dat we laten zien dat we ervoor gaan en het publiek achter ons krijgen.'

Met drie punten achterstand op koploper Vitesse is Twente momenteel de nummer vijf van Nederland.