Jansen: 'Binnen zeven seconden een tegengoal slaat alles'

Michel Jansen is woest dat zijn FC Twente binnen zeven seconden na rust een tegengoal incasseerde en daardoor twee punten liet liggen bij FC Utrecht: 1-1.

In de eerste helft leek er nog weinig aan de hand voor Twente, dat dankzij een doelpunt van Quincy Promes de leiding nam. Utrecht had na de hervatting echter slechts zeven seconden nodig om de gelijkmaker te forceren. Tommy Oar mocht van Twente direct vanaf de aftrap doorlopen en de Australiër schoot van twintig meter raak.

Jansen, de trainer van Twente, wond er tegenover FOX Sports geen doekjes om. 'Ik was in de rust al heel erg ontevreden, omdat we Utrecht lieten leven. We hebben aangegeven dat je Utrecht daarmee een strohalm geeft. We hadden het duel gewoon in het slot moeten gooien en dat hebben we niet gedaan. Dat je vervolgens in de eerste zeven seconden een tegengoal krijgt, slaat alles.'

Door het gelijkspel biedt Twente koploper Ajax de kans uit te lopen naar een voorsprong van acht punten. Jansen was daar niet blij mee. 'Ik ben absoluut boos en teleurgesteld. Dit zijn hele dure punten voor ons. We hebben niet slecht gespeeld, maar we hebben voor rust nagelaten het verschil te maken in doelpunten. Daar gaat het uiteindelijk om.'

Aftrap
De snelle goal na rust was volgens Utrecht-trainer Jan Wouters geen toeval. 'Dit was het plan. We hebben deze aftrap vaker geprobeerd, maar het is niet eerder zo afgelopen. Ik ben al met al tevreden met dit punt, want over de gehele wedstrijd bezien was Twente voetballend sterker.'