Promes trots: 'Selectie beloning voor mij en FC Twente'

Reacties

Quincy Promes is trots op zijn uitverkiezing voor het Nederlands elftal, dat aanstaande woensdag in Parijs oefent tegen Frankrijk. De 22-jarige vleugelspits kwam vorig seizoen nog uit in de Jupiler League voor Go Ahead Eagles, maar mag zich nu - als enige afgevaardigde van FC Twente – mogelijk opmaken voor zijn interlanddebuut.

Promes trots: 'Selectie beloning voor mij en FC Twente'

Promes beleefde dit seizoen zijn doorbraak in de Eredivisie door namens Twente al tien keer te scoren. Met ploeggenoot Luc Castaignos is er op de vaderlandse velden momenteel slechts één Nederlander productiever dan de Amsterdammer, die vorig seizoen voor Go Ahead ook al dertien keer trefzeker was.

Dat zijn productiviteit hem nu een plek in de Oranje-selectie oplevert, is volgens Promes ook een signaal naar de hele club. 'Ik ben trots dat ik tot de selectie van het Nederlands elftal mag behoren', zegt hij op de clubwebsite. 'Het is niet alleen een beloning voor mij, maar ook een beloning voor de prestaties van FC Twente dit seizoen. Ik vind het een hele eer en het lijkt mij fantastisch om volgende week tot de groep beste Nederlandse voetballers te behoren.'

Bondscoach Louis van Gaal vertelde vrijdag dat hij niet alleen gecharmeerd is van Promes vanwege zijn treffers. 'Ik heb hem geselecteerd om eens bij de groep te hebben, hem te leren kennen en mee te maken. Ik ben erg te spreken over Promes. Hij blijft zijn taken uitvoeren, ook als hij slecht speelt.'

Behalve Promes kunnen ook Jean-Paul Boëtius, Davy Klaassen, Karim Rekik en Jeroen Zoet tegen Frankrijk hun interlanddebuut maken. Van Gaal benadrukte dat het oefenduel in Stade de France zijn laatste mogelijkheid is om te experimenteren, voordat hij in mei zijn WK-selectie bekend moet maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.