Jans kan bij PEC beschikken over oude bekende Nijland

De overgang van Stef Nijland (24) naar PEC Zwolle is rond. Hij tekent een contract voor drie jaar. Na Kamohelo Mokotjo is Nijland al de tweede versterking die PEC, waar Ron Jans volgend seizoen trainer zal zijn, bekend maakt.

Jans kan bij PEC beschikken over oude bekende Nijland

Nijland maakte in 2007 zijn debuut onder Jans voor FC Groningen. Na één seizoen indruk te hebben gemaakt in het hoge noorden, verkaste hij naar PSV. Daar kon hij zijn belofte nooit inlossen, waarop hij werd verhuurd aan Willem II, NEC en het Australische Brisbane Roar. In Down Under kwam de middenvelder annex aanvaller niet meer in aanmerking voor een langer verblijf.

'Na een oriënterend gesprek met Gerard Nijkamp en Ron Jans heb ik een goede indruk gekregen van hoe de club te werk gaat', vertelt Nijland op de clubwebsite. 'PEC Zwolle heeft zich dit seizoen met attractief voetbal vrij eenvoudig staande gehouden in de Eredivisie. De afgelopen jaren ben ik van club naar club gegaan en voor mij was het erg belangrijk dat ik naar een team verhuis, waar ik aan spelen toe kan komen. Ik kijk er erg naar uit om een onderdeel te zijn van deze ploeg.'

'Ik heb één seizoen met Ron Jans gewerkt toen ik nog bij FC Groningen speelde', voegt Nijland eraan toe. 'Deze samenwerking heb ik als prettig ervaren. Wat ik waardeer aan Ron Jans is dat hij duidelijk is. Uit de recente gesprekken die we gevoerd hebben spreekt ook veel vertrouwen', aldus Nijland over zijn trainer.

Technisch directeur Gerard Nijkamp reageert al even blij. 'Stef is een zeer talentvolle voetballer met veel potentie. Wij zijn blij dat hij heeft besloten om naar PEC Zwolle te komen. Hij krijgt hier de ruimte om zich verder te ontwikkelen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen