Jans: 'Geweldige Hahn verdiende een punt'

Volgens Ron Jans heeft PEC Zwolle niet gekregen wat de ploeg verdiende op bezoek bij FC Twente (2-0 nederlaag). Al was de prestatie volgens de coach vooral te danken aan uitblinker Warner Hahn.

De doelman van PEC Zwolle leek lange tijd onpasseerbaar. Hahn maakte drie zeer grote kansen van FC Twente onschadelijk, maar had geen passend antwoord op de sterke slotfase van de Tukkers.

'Ik vind dat we hier een punt hadden verdiend, alleen maar op basis van Warner Hahn. Hij keepte geweldig, een resultaat was hem gegund', zeiJans na afloop tegenover FOX Sports. 'Maar er zijn ook momenten geweest dat we op voorsprong hadden moeten komen.'

'Ik denk wel dat wij tegen een kwetsbaar Twente een resultaat hadden moeten boeken. Zeker als je ziet dat ze in de eerste helft twee belangrijk spelers kwijtraken door blessures', aldus Jans, die daarmee doelt op aanvaller Luc Castaigsnos en aanvoerder Andreas Bjelland. 'Uiteindelijk bleven we op te veel posities onder ons niveau.'

Nerveus
Waar Hahn kan terugkijken op een sterk optreden, zal Steven Pereira deze wedstrijd het liefst zo snel mogelijk weer vergeten. Jans bracht na de rust Pereira voor Thomas Lam, maar diezelfde Pereira werd tien minuten voor tijd weer gewisseld. 'Ik moest Lam vervangen omdat hij al geel had en tegen een tweede aanzat', aldus Jans.

'Bij de eerste treffer van FC Twente kon Renato Tapia vrij inkoppen. Iemand stond daar niet goed te dekken, dat was Pereira. Die wissel was mijn fout. Pereira was te nerveus, waardoor hij bijna alles verkeerd deed. Dit trek ik me wel aan', zei Jans tot slot.