Jans dwarsboomt plannen van Haar: 'Kwamen goed weg'

Reacties

Van de ambitie van AZ om een vervolg te geven aan het 2-2 gelijkspel tegen Athletic de Bilbao kwam weinig terecht. PEC Zwolle-trainer Ron Jans gaf eerlijk toe dat het zijn ploeg bij de 2-1 zege niet aan geluk ontbrak.

Jans dwarsboomt plannen van Haar: 'Kwamen goed weg'

Dennis Haar nam in de dug-out van AZ, samen met zijn vader Martin, de honneurs waar namens de geschorste John van den Brom. Haar beleefde een teleurstellende middag. 'Ons plan was om de lijn van Bilbao-uit door te treken. Daar kwam weinig van terecht. Vijf seconden voor tijd is te laat voor de aansluitingstreffer', jammerde de 39-jarige coach.

Jans zag hoe het zijn ploeg mazzelde met de 2-0 ruststand. 'We kwamen heel goed weg dat AZ niet scoorde in de eerste helft', vond de PEC-trainer. De eerste treffers van Queensy Menig en Kingsley Ehizibue in de Eredivisie bleken voldoende voor de drie punten. 'Het was een goede goal', beschreef Ehizibue zijn treffer bij FOX Sports. 'Ik kom van rechts naar binnen en schiet hem met links erin. Ik was heel blij natuurlijk, want het was mijn eerste goal in de Eredivisie. Dit is een jongensdroom die uitkomt.'

Jans had complimenten over voor zijn doelpuntenmakers. 'Dit is een mooie overwinning. Het is extra mooi dat Queensy en Kingsley hun eerste goal in de Eredivisie maakten. Voorlopig hebben we 25 punten en staan we tussen clubs waar we heel graag tussen willen blijven staan, ook in 2016', aldus Jans.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.