Janmaat vertrekt naar Newcastle United

Reacties

Daryl Janmaat speelt de komende zes seizoenen in het shirt van Newcastle United. De Premier League-club neemt de rechtsback van Oranje voor 7,5 miljoen euro over van Feyenoord.

Janmaat vertrekt naar Newcastle United

Dat laat zijn management weten. De medische keuring van Janmaat zou aanvankelijk maandag al plaatsvinden, maar vanwege griep moest dat een dag uitgesteld worden. Nadat de medische checks met succes waren voltooid zette de 24-jarige Janmaat zijn handtekening onder een zesjarig contract.

Daarmee is het aantal Nederlanders op St. James' Park opgelopen naar vier. Doelman Tim Krul en Vurnon Anita stonden al onder contract bij The Magpies, terwijl Siem de Jong en Janmaat deze zomer vertrokken naar de Engelse havenstad. Ook De Jong tekende voor zes jaar.

Janmaat is de beoogde opvolger van Mathieu Debuchy, die waarschijnlijk overstapt naar Arsenal. De Hagenaar begon zijn loopbaan bij ADO Den Haag en streek na vijf seizoenen SC Heerenveen neer bij Feyenoord, waar hij in de afgelopen twee seizoenen 63 competitiewedstrijden speelde.

Feyenoord lijkt slachtoffer te worden van de uitstekende prestaties van Oranje op het WK, want behalve Janmaat zijn ook Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij op weg naar andere clubs. Daarnaast raakten de Rotterdammers Graziano Pellè al kwijt aan Southampton. Maandag versterkte Feyenoord zich al wel met Khalid Boulahrouz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.