Jablonec vreest het meeste van doelgerichte El Ghazi

Reacties

Voor de meeste spelers van FK Jablonec is de dubbel tegen Ajax een hoogtepunt in hun carrière. De Tsjechen beginnen donderdagavond met een uitwedstrijd tegen de Amsterdammers.

Jablonec vreest het meeste van doelgerichte El Ghazi

Op een enkeling na heeft niemand bij Jablonec ervaring in de Europese toernooien. 'We zullen er dan ook alles aan doen om er iets moois van te maken', zegt keeper Vlastimil Hruby, die ondanks de underdog-rol kansen ziet voor zijn ploeg. 'We moeten het hebben van snelle tegenaanvallen. Als we een of twee kansen kunnen benutten, zou dat mooi zijn', zegt hij op de website van zijn club.

Tomás Hübschman is de grote vedette van de ploeg. Hij won met Shakhtar Donetsk in 2009 de laatste UEFA Cup, de voorloper van de Europa League. 'We hebben alle wedstrijden van Ajax dit seizoen gezien. De uitschakeling in de voorronde van de Champions League was ongelukkig. Het is een goed team, met jonge spelers die sterk zijn aan de bal. Vooral Anwar El Ghazi valt op door zijn doelgerichtheid', zegt de 33-jarige middenvelder op de Ajax-website.

Geduldig
In de vorige ronde verraste Jablonec het Deense FC Kopenhagen. 'Maar Ajax is feller, individueel sterker en sneller', schat trainer Jaroslav Silhavy in. 'We willen net zo spelen als tegen Kopenhagen', vult Hübschman aan. 'Als basis een sterke verdediging en dan snel counteren. Ajax zal meer aan de bal zijn, voor ons is het belangrijk om geduldig te blijven.'

Ajax en Jablonec beginnen donderdagavond om 19.00 uur in Amsterdam aan de heenwedstrijd, de return is een week later. De winnaar van de tweekamp gaat de groepsfase in van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.