Ajax zonder Sanogo, maar mét Fischer, Cerny en Van Rhijn

Reacties

Ricardo van Rhijn is fit genoeg om donderdag (19.00 uur) met Ajax aan te treden tegen FK Jablonec. Dat geldt niet voor spits Yaya Sanogo. Viktor Fischer keert terug in de wedstrijdselectie van trainer Frank de Boer.

Ajax zonder Sanogo, maar mét Fischer, Cerny en Van Rhijn

Van Rhijn deed maandagavond met Jong Ajax mee tegen Helmond Sport (1-1), maar viel geblesseerd uit. Dinsdag trainde hij alweer deels mee, waarna Ajax woensdag bekendmaakte dat hij bij de achttienkoppige wedstrijdselectie zit. Ook Mike van der Hoorn moest de strijd maandag geblesseerd staken, hij zit niet bij de selectie. De centrumverdediger zat zaterdag tegen Willem II (3-0 winst) evenwel ook al niet bij de groep. Zijn knieblessure valt eveneens mee, er is sprake van een kneuzing.

Wie wél weer bij die groep zit is Fischer. De Deense aanvaller raakte in aanloop naar de competitieouverture tegen AZ licht geblesseerd, en speelde daardoor nog geen minuut in de Eredivisie. Maandag maakte hij namens Jong Ajax wel zijn rentree op het veld, hij deed een helft mee. Vaclav Cerny, het zeventienjarige talent dat dit weekend tegen Willem II debuteerde, behoort ook tot de selectie.

Twee andere aanvallers hoeven donderdag geen acte de présence te geven. Vleugelspits Amin Younes verving Fischer maandag in de rust, maar wordt door De Boer nog even op de tribune gehouden. Sanogo deed eveneens mee tegen Helmond Sport, maar de Amsterdammers laten weten dat de Arsenal-huurling niet fit genoeg is om donderdag te spelen: hij heeft lichte liesklachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.