Ivanovic kopt Chelsea naar zwaarbevochten zege op Villa

Chelsea heeft ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen omgezet in een overwinning (2-1). De ploeg van manager José Mourinho was in eigen huis te sterk voor Aston Villa, dat dicht bij een nieuwe stunt in Londen was.

Aan de kant van de bezoekers hadden Ron Vlaar en Karim El Ahmadi een basisplaats, terwijl Leandro Bacuna op de bank begon. Datzelfde gold voor Marco van Ginkel bij Chelsea, dat een droomstart had. Al in de zesde minuut kwamen The Blues op voorsprong, maar kregen daarbij wel hulp van de Villa-defensie. Oscar stuurde Eden Hazard weg en diens voorzet belandde via doelman Brad Guzan en Antonio Luna in het doel.

De voorsprong was terecht, maar Chelsea verzuimde door te drukken en dat kwam de Londense club bijna duur te staan. Op slag van rust schoot Christian Benteke vanuit het niets hard de gelijkmaker binnen. En in de tweede helft was Villa het gevaarlijkst.

In de 61ste minuut schoot Gabriel Agbonlahor rakelings over het doel van Petr Cech en twee minuten later stuitte Andreas Weimann op de Chelsea-keeper. Een voorsprong van Villa - dat zaterdag al met 3-1 won op bezoek bij Arsenal - leek in de lucht te hangen, maar ruim een kwartier voor tijd kopte Branislav Ivanovic uit een vrije trap van Frank Lampard de thuisclub op voorsprong. De verdediger leek zich in buitenspelpositie te bevinden, maar de goal telde.

Ook daarna kreeg Villa nog een uitstekende kans via Weimann, maar Cech redde tot twee keer toe goed. Ook ontsnapte Chelsea toen John Terry hands maakte en Villa een strafschop verdiende. Daardoor bleef het 2-1 op Stamford Bridge, waar Van Ginkel in de 84ste minuut als invaller zijn opwachting maakte. Door de tweede zege op rij is Chelsea alleen koploper in de Premier League. Maandag staat het bezoek aan Manchester United op het programma.