Italië opnieuw zwaar getroffen: Verratti mist EK

Reacties

Marco Verratti ontbreekt op het EK. De beoogde regisseur van Italië moet een liesoperatie ondergaan vanwege een slepende blessure.

Italië opnieuw zwaar getroffen: Verratti mist EK

De 23-jarige middenvelder van Paris Saint-Germain maakte eind april weer zijn rentree na een liesblessure, maar de Italiaan staakte woensdag voortijdig de training vanwege nieuwe klachten. Inmiddels is duidelijk geworden dat een operatie noodzakelijk is om Verratti van zijn klachten af te helpen, waardoor hij het EK mist.

Het wegvallen van Verratti is een enorme klap voor Italië, want onlangs zag bondscoach Antonio Conte al zijn andere sterkhouder op het middenveld wegvallen in de persoon van Claudio Marchisio. De Juventus-speler mist het EK vanwege een knieblessure.

Conte moet daardoor waarschijnlijk terugvallen op de oude garde, bestaande uit Thiago Motta (33), Daniele De Rossi (32) en mogelijk zelfs Andrea Pirlo (36). Na zijn overstap van Juventus naar New York City FC raakte l'Architetto uit beeld voor het nationale elftal, maar Italiaanse kranten schreven eerder al dat Conte hem nog steeds in zijn achterhoofd had voor het EK. De rentree van de 116-voudig international lijkt na het wegvallen van Verratti een stuk dichterbij, aangezien Conte geen ander alternatief voor diens positie voorhanden heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.