Italië opgeschrikt door grootschalige belastingontduiking

Reacties

De Italiaanse fiscale opsporingsdienst is een onderzoek gestart naar jarenlange grootschalige en georganiseerde belastingontduiking van bestuurders en spelers van onder meer Lazio, AC Milan en Napoli.

Italië opgeschrikt door grootschalige belastingontduiking

Volgens verschillende Italiaanse media zijn er 64 invallen gedaan bij meerdere kopstukken uit het Italiaanse voetbal. Zo zouden Adriano Galliani (vice-voorzitter AC Milan), Jean Claude Blanc (voormalig voorzitter Juventus, nu nog directeur bij PSG) en Claudio Lotito (eigenaar Lazio) tot de verdachten behoren.

Ook zouden de namen van voormalig Napolitaan Ezequiel Lavezzi (nu bij PSG onder contract) en de inmiddels gestopte Hernán Crespo (Parma, Lazio, Internazionale, AC Milan, Genoa en Parma) zijn genoemd in Operatie Fuorigioco, het onderzoek naar de grootschalige belastingfraude waar 35 clubs uit de Serie A en B van worden verdacht.

Een van de momenten waarop de clubs de belastingdienst een pootje konden lichten, was bij de afwikkeling van transfers. Bestuurders zouden zaakwaarnemers - in principe werkzaam voor een speler en niet voor de club - hebben gevraagd een factuur te sturen naar de club in plaats van de profvoetballer in kwestie. Op die manier konden de clubs extra belasting aftrekken.

Voor Galliani en Lotito is het niet voor het eerst dat ze in opspraak raken. Zo werd Galliani verdacht van faillissementsfraude bij het ter ziele gaan van Parma en belangenverstrengeling rond het verhandelen van tv-rechten. Lotito raakte als bondsfunctionaris betrokken bij matchfixing in de Serie B. Hij vond de huidige Serie A-clubs Carpi en Frosinone niet groot genoeg voor de hoogste divisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.