Italië en Spanje in een poule, Engeland versus Schotland

Reacties

Bij de loting voor de WK-kwalificatiereeks is bekendgeworden welke route Europese landen moeten afleggen richting het eindtoernooi in 2018 in Rusland.

Italië en Spanje in een poule, Engeland versus Schotland

De meest in het oog springende poule buiten die van het Nederlands elftal is Groep G, waarin grootmachten Italië en Spanje elkaar tegenkomen. De wereldkampioenen van 2006 en 2010 hebben daarmee een lastige route af te leggen om deel te nemen in 2018. Liechtenstein, Macedonië, Israël en Albanië zijn de andere teams in deze poule.

België heeft op papier ook niet de meest gunstige loting. Met Bosnië-Herzegovina, Griekenland, Estland en Cyprus wachten vier tegenstanders die allemaal gevaarlijk uit de hoek kunnen komen, al lijkt kwalificatie voor België - gezien de derde plaats op de wereldranglijst - zeker haalbaar.

Wereldkampioen Duitsland treft in Groep C Tsjechië, Noord-Ierland, Noorwegen, Azerbeidzjan en San Marino. In Groep F staat de burenruzie tussen Engeland en Schotland op het programma.

Europa mag dertien landen inschrijven voor het WK. De negen poulewinnaars plaatsen zich direct en de beste acht nummers twee strijden in de play-offs om de laatste vier tickets.

Bekijk hieronder alle Europese kwalificatiegroepen voor het WK 2018:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.