Italiaanse bondscoach sluit rentree Balotelli niet uit

Reacties

Bondscoach Giampiero Ventura riep Mario Balotelli nog niet op voor de WK-kwalificatieduels van Italië met Spanje en Macedonië, maar sluit niet uit de bij Olympique Nice weer opgeleefde spits in een later stadium alsnog bij zijn selectie te halen.

Italiaanse bondscoach sluit rentree Balotelli niet uit

Balotelli werd sinds het WK in Brazilië niet meer opgeroepen voor Italië, omdat zijn in meerdere opzichten stormachtige carrière bij Liverpool en AC Milan in het slop raakte. Nu de 26-jarige Italiaan in Zuid-Frankrijk laat zien het voetballen nog niet verleerd te zijn door in vijf officiële optredens zes keer te scoren, werd zijn naam meteen weer in verband gebracht met de Azzurri.

Ventura vond het echter nog te vroeg de 33-voudig international nu alweer bij de selectie te halen. 'Als voetballer staat hij niet ter discussie, wel door alles eromheen. Ik heb eerder al gezegd ik niemand op voorhand buitensluit. Hij zat in de voorselectie omdat hij weer speelt en scoort, nu moet hij vormbehoud tonen. Als hij zo doorgaat, is het oké.'

Marco Veratti bejubelt Mario Balotelli na diens winnende goal in het groepsduel met Engeland (2-1) op het WK 2014 in Brazilië.
Marco Veratti bejubelt Mario Balotelli na diens winnende goal in het groepsduel met Engeland (2-1) op het WK 2014 in Brazilië.

Ook Marco Verratti vindt dat Balotelli nog altijd van toegevoegde waarde kan zijn voor de nationale ploeg. 'Ik ben blij dat Balotelli weer heeft gescoord', zei de 23-jarige middenvelder, die zelf ook in Frankrijk speelt (bij Paris Saint-Germain). 'Hij is nog jong en kan veel betekenen voor de nationale ploeg. Ik wist dat Mario zou opleven in Frankrijk.'

De spelmaker, die het afgelopen EK nog miste door een liesblessure, is het wel eens met Ventura dat Super Mario eerst over een langere periode moet bewijzen dat hij terug is. 'Vier of vijf wedstrijden goed spelen is niet voldoende. Ik hoop dat hij zichzelf hervindt in Nice, want een speler als hij kan de nationale ploeg zeker gebruiken', aldus de zeventienvoudig international.

Balotelli heeft dat in het verleden al bewezen. De voormalig spits van Internazionale en Manchester City was tussen november 2011 en oktober 2013 twaalf keer trefzeker voor de Squadra Azzurra, dat mede dankzij twee goals van het enfant terrible tegen Duitsland in 2012 de EK-finale bereikte. Balotelli's laatste interlandgoal dateert van het WK 2014, toen hij de winnende maakte tegen Engeland (2-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.