Irmatov fluit kwartfinale tussen Nederland en Costa Rica

Reacties

Zoals verwacht heeft de FIFA Björn Kuipers ook niet aangesteld voor een van de twee kwartfinalewedstrijden van zaterdag. Ravshan Irmatov fluit het duel van het Nederlands elftal met Costa Rica (22.00 uur), Niccola Rizzoli is vier uur eerder de man die Argentinië – België in goede banen moet leiden.

Irmatov fluit kwartfinale tussen Nederland en Costa Rica

Voor Irmatov is Nederland - Costa Rica alweer zijn vierde optreden van het toernooi in Brazilië. Eerder stond de 36-jarige Oezbeek ook al binnen de lijnen bij Zwitserland - Ecuador, Kroatië - Mexico en Verenigde Staten - Duitsland. Vier jaar terug floot hij liefst vijf duels op het WK in Zuid-Afrika, waaronder de halve finale van Oranje tegen Uruguay (3-2).

De aanstelling van Irmatov had geen invloed op die van Kuipers, aangezien hij onmogelijk een wedstrijd van het Nederlands elftal kan fluiten. Ook Argentinië - België lag buiten zijn bereik, omdat één van die twee landen mogelijk de volgende opponent van de ploeg van bondscoach Louis van Gaal is. De Italiaan Rizzoli moet ervoor zorgen dat de strijd om het begeerde halvefinaleticket tussen de Argentijnen en de Belgen eerlijk verloopt.

Woensdag maakte de FIFA al bekend dat Néstor Pitana en Carlos Velasco Carballo leiding geven aan de andere twee kwartfinaleduels (Brazilië - Colombia en Frankrijk - Duitsland). Toch is het niet uitgesloten dat Kuipers dit WK nog in actie komt. Alle scheidsrechters blijven tot en met zondag sowieso nog in Brazilië. De 41-jarige Oldenzaler moet hopen dat de FIFA hem achter de hand wil houden voor een wedstrijd in de halve finale of zelfs de finale.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.