Inzet bekerfinale: vier miljoen euro

Reacties

AZ en Vitesse strijden in de Rotterdamse Kuip om de KNVB-beker. Niet alleen de eer, de badjassen en de dennenappel staan op het spel, maar ook kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League. Dat levert deelnemende clubs minimaal vier miljoen euro op.

Inzet bekerfinale: vier miljoen euro

De winnaar van de KNVB-beker komt volgend seizoen uit in de groepsfase van de Europa League. In het seizoen 2016/17 krijgen clubs die uitkomen in de groepsfase een startpremie van 2,6 miljoen euro. Daarnaast verdeelt de UEFA nog een variabel bedrag onder de clubs, dit seizoen is dat 160 miljoen euro.

In het seizoen 2015/16 kregen Ajax, AZ en FC Groningen ruim anderhalf miljoen euro uit die laatstgenoemde pot, waardoor enkel het kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League al goed zou zijn voor ruim vier miljoen euro. Daarnaast krijgen clubs ook nog prestatiebonussen.

Dit seizoen krijgt een club bij elke overwinning 360 duizend euro, een gelijkspel levert nog altijd 120 duizend euro op. Dat deelname aan de Europa League steeds lucratiever wordt, weet ook Ajax: de Amsterdammers ontvingen een bonus van 1,6 miljoen euro voor het bereiken van de halve finale. Wint Ajax het toernooi, dan kan het nog eens 6,5 miljoen euro extra bijschrijven.

'Misschien wel de belangrijkste wedstrijd in mijn carrière'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.