Inzaghi: 'Schandalige prestatie van Milan in San Siro'

Reacties

AC Milan ging zondag thuis tegen Palermo al voor de vierde keer dit seizoen onderuit en volgens trainer Filippo Inzaghi was het nog terecht ook. Zijn start is maar net iets beter dan die van zijn voorganger.

Inzaghi: 'Schandalige prestatie van Milan in San Siro'

'Voor de wedstrijd gaf ik al aan dat Palermo een uitstekende ploeg is, die het ook prima deed op bezoek bij Napoli', reageerde Inzaghi na de 2-0 thuisnederlaag. 'Onze start was niet zo slecht en we kregen kansen, die een heel andere wedstrijd opleveren als ze erin gingen. Maar Palermo won uiteindelijk verdiend. Complimenten daarvoor.'

'Het is een schande dat we deze prestatie neerzetten in San Siro voor alle thuisfans', vervolgde Inzaghi. 'Ik wist dat het moeilijk zou worden om Milan met veel nieuwe spelers beter te laten presteren dan de achtste plaats vorig seizoen, maar de start was verrassend goed. Dit was weer een enorme tegenvaller, maar we komen er wel bovenop.'

Overigens doet Inzaghi het iets beter dan zijn voorganger Clarence Seedorf in de eerste tien competitiewedstrijden. Onder leiding van de Italiaan won AC Milan vier keer, werd vier keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. Seedorf won én verloor vier keer, terwijl er twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Maar juist daarna zette Seedorf een serie in met Milan, die Inzaghi nog maar moet zien te evenaren. De laatste negen wedstrijden vorig seizoen leverden 21 punten op, maar dat bleek niet voldoende voor de clubleiding. Op 9 juni werd hij officieel op straat gezet en Inzaghi aangesteld als zijn opvolger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.