Inzaghi: 'De scheidrechter heeft het verpest voor ons'

Reacties

AC Milan heeft de nederlaag van zondagmiddag op bezoek bij Sassuolo (3-2) volgens trainer Filippo Inzaghi volledig te wijten aan scheidsrechter Marco Guida.

Inzaghi: 'De scheidrechter heeft het verpest voor ons'

Aan de eerste treffer ging een enorme blunder van Milan-doelman Diego López vooraf, terwijl het ook zeer twijfelachtig is of de bal volledig over de doellijn was. 'Natuurlijk zakt de moed je in de schoenen als je een goal tegen krijgt die eigenlijk niet zit', zei Inzaghi na afloop tegen Sky Sport Italia.

'En bij de tweede treffer van Sassuolo was het misschien wel buitenspel, terwijl de eerste gele kaart van Giacomo Bonaventura (hij kreeg na een uur zijn tweede gele kaart en dus rood, red.) onterecht was. Als hij was blijven staan was de wedstrijd anders verlopen. Alle twijfelgevallen pakten in ieder geval negatief uit voor ons', aldus Inzaghi. 'De scheidrechter heeft het verpest voor ons.'

Plaaggeest
In Sassuolo was Domenico Berardi met drie treffers de kwelgeest voor Milan. 'De wedstrijden tegen AC Milan brengen mij geluk. Iedere keer als ik tegen ze speel blijk ik te scoren. Het zou geweldig zijn als we iedere week tegen Milan zouden spelen', aldus Berardi. En dat de linksbenige aanvaller een plaaggeest is voor de Italiaanse grootmacht bleek vorig jaar al.

In januari 2014 boog de aanvaller een 2-0 achterstand hoogstpersoonlijk om in een 4-3 zege voor Sassuolo. Een dag later stond Massimiliano  Allegri, de huidige coach van kampioen Juventus, op straat. Of zijn treffers ook noodlottig zijn voor Inzaghi is nog maar de vraag, al liet de clubleiding van Milan eerder weten dat de Italiaan het seizoen afmaakt.

Opvallend genoeg valt de naam van Inzaghi bij Sassuolo als trainer voor volgend seizoen. 'Ik heb een contract bij Milan en daar ben ik trots op', liet Inzaghi weten. 'Toen ik nog bij de jeugd van Milan als trainer werkte wilde die club me hebben. Maar ik hoop dat ik hier mag blijven, want ik heb deze club nog genoeg te bieden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.