Invallers bezorgen NAC plek in linkerrijtje

NAC Breda heeft zaterdagavond Roda JC opzij gezet (2-0). Twee invallers schoten de Bredanaars na rust naar de overwinning. NAC komt door de overwinning het linkerrijtje binnen en staat nu negende.

Bij NAC was Mats Seuntjens de vervanger van de geblesseerde Tim Gilissen. Danny Verbeek startte in de plaats van de geschorste Anouar Hadouir. Bij Roda maakte Timo Letschert zijn debuut als rechtsback omdat Martijn Monteyne niet fit genoeg was om te spelen. Roly Bonevacia speelde op het middenveld op de plaats van de geschorste Anouar Kali.

Roda JC kwam naar Breda in de wetenschap dat er sinds 19 oktober geen enkele uitwedstrijd meer gewonnen was. Destijds werd RKC Waalwijk met 1-2 verslagen. Ook wonnen de Limburgers maar één van hun laatste elf competitiewedstrijden. Daarentegen kon NAC leunen op een goede thuisvorm. De Bredanaars verloren in eigen huis maar drie van hun tien wedstrijden.

Ook nu zag het er niet goed uit voor Roda. Want na een doelpuntloze, matige eerste helft, was Rydell Poepon binnen het uur het dichtst bij een treffer. De spits schoot net naast uit een prachtige voorzet van Seuntjens vanaf links.

Vervolgens bleef NAC eenvoudig op de been ondanks een overwicht en wat kansen van de bezoekers. De Bredanaars kwamen zelfs op voorsprong. Adnane Tighadouini, de vervanger van Jeffrey Sarpong, schoot ruim een kwartier voor tijd de 1-0 binnen. Hij kwam  vanaf links naar binnen en schoot raak in de korte hoek.

Vijf minuten voor tijd zorgde een andere invaller voor de beslissing. Stipe Perica (foto) onderschepte de bal van de te ver uitgekomen doelman Filip Kurto en maakte 2-0. Dat was voor de Kroaat zijn vijfde treffer. Al zijn doelpunten maakte hij als invaller. Met die stand was het verzet van Roda, de nummer zestien, gebroken.

Doelman Filip Kurto kwam te ver uit, Perica onderschepte de bal en zorgde met de 2-0 voor de beslissing.