Zwalkend Roda JC gaat gebukt onder zwakke reeks

Reacties

● Uit de historie blijkt dat deze twee ploegen elkaar nauwelijks ontlopen in de Breda. De thuisploeg won één keer vaker dan Roda JC Kerkrade (dertien zeges om twaalf). Elf keer eindigde het duel in een gelijkspel.

Zwalkend Roda JC gaat gebukt onder zwakke reeks

● Daarentegen zijn de bezoekers uit Kerkrade trefzekerder geweest in Breda dan de thuisploeg. Roda scoorde 44 keer in de voorgaande 36 ontmoetingen tegen 41 goals van NAC.

● In de laatste twee duels tussen NAC en Roda JC in Breda vielen elf (!) goals: 0-3 en 5-3. In de vijf duels dáárvoor vielen daarentegen maar zeven treffers: 0-2, 0-0, 1-0, 1-0 en 1-2.

● NAC kwam in veertien van zijn dertig thuisduels met Roda JC níet tot scoren. Frappant genoeg kwamen ook de Limburgers in veertien duels in Breda niet tot scoren.

● NAC verloor dit seizoen pas drie van zijn tien thuiswedstrijden (W5, G2, V3): tegen SC Heerenveen (0-2), ADO Den Haag (1-2) en PEC Zwolle (1-2).

● Roda JC verloor zes van zijn laatste acht Eredivisieduels (W1, G1, V6).

● Sinds de 2-1 zege bij RKC Waalwijk van 19 oktober 2013 won Roda JC geen enkele uitwedstrijd meer in de Eredivisie (G3, V2).

● Roda JC won maar één van zijn elf meest recente competitiewedstrijden (W1, G3, V7).

● Aanvaller Krisztián Németh is clubtopscorer van Roda JC met acht treffers, maar hij scoorde maar twee keer in zijn laatste acht optredens voor de Limburgers in de Eredivisie.

Samenstelling: Felix Aerts & Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.