Invaller Sturridge bezorgt Liverpool punt in spektakelstuk

Everton en Liverpool hebben elkaar tijdens een spectaculaire wedstrijd in balans gehouden (3-3). Namens de thuisploeg lieten de Belgen van zich spreken, terwijl Luis Suarez het mooiste doelpunt van de middag maakte.

De 221ste versie van de Merseyside-derby kende een vliegende start, want binnen acht minuten was er al twee keer gescoord op Goodison Park. In de vijfde minuut liep Philippe Coutinho goed weg bij een hoekschop waarna de Braziliaan volledig vrijstaand de bezoekers op voorsprong kon zetten. Het antwoord van Everton liet niet lang op zich wachten, want drie minuten later stond het weer gelijk. Na een vrije trap van Leighton Baines verloor Steven Gerrard Kevin Mirallas uit het oog, waarna de Belgische aanvaller van dichtbij scoorde.

Het spel bleef op en neer golven en Suarez zorgde in de negentiende minuut voor een nieuwe voorsprong namens Liverpool. De spits uit Uruguay, die vanwege de play-offs om een WK-ticket tegen Jordanië liefst 25 duizend kilometer aflegde binnen een week, krulde een vrije trap schitterend langs de Everton-muur. Na ruim een half uur vestigde scheidsrechter Phil Dowd de aandacht op zich. Want waar iedereen een rode kaart verwachtte voor Mirallas na een aanslag op Suarez, besloot de arbiter slechts geel te geven.

Everton mocht van geluk spreken dat het met elf spelers aan de tweede helft mocht beginnen en drukte Liverpool bij vlagen terug op eigen helft. Invaller Gerard Deulofeu kreeg een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, maar hij vond doelman Simon Mignolet op zijn weg. De Belgische goalie van The Reds kon in de 72ste minuut echter niet voorkomen dat Romelu Lukaku op aangeven van James McCarthy voor 2-2 zorgde. Daarmee was de honger van Everton niet gestild, want The Toffees gingen op zoek naar meer en met succes.

In de 82ste minuut kopte Lukaku na een voorzet van zijn landgenoot Mirallas de derde treffer namens de thuisclub binnen. Dat bleek echter niet voldoende voor de overwinning, want uit een vrije trap van Gerrard kopte invaller Daniel Sturridge in de 89ste minuut de gelijkmaker tegen de touwen. Ondanks dat beide clubs ook daarna nog kansen kregen, bleef het bij 3-3.

Liverpool, dat 24 punten uit twaalf wedstrijden heeft, behoudt door het gelijkspel drie punten op voorsprong op de stadgenoot.