Invaller Steblecki verpest debuut Demmers

Reacties

Invaller Sebastian Steblecki heeft SC Cambuur in het jubileumduel met Go Ahead Eagles drie punten bezorgd. Kansen waren er genoeg, maar de Friese formatie van trainer Henk de Jong sloeg pas laat toe: 1-0.

Invaller Steblecki verpest debuut Demmers

In de 83ste minuut velde Steblecki namelijk het vonnis over de bezoekers. De Pool kwam na ruim een uur in de ploeg voor Erik Bakker en bepaalde de eindstand in de slotfase door de bal in de korte hoek achter doelman Mickey van der Hart te schieten. Een verdiende zege, maar eenvoudig was het allerminst.

Maar als er één ploeg aanspraak maakte op de overwinning was het SC Cambuur. Voor de rust werden de inzetten van Sander van der Streek en Mikhail Rosheuvel van de lijn gehaald, terwijl de treffer van Bartholomew Ogbeche na ruim een uur werd afgekeurd. De Nigeriaanse spits stond volgens het arbitrale kwartet buitenspel, waardoor het gejuich in Leeuwarden snel veranderde in een fluitconcert.

Go Ahead Eagles leek lange tijd af te stevenen op een gelijkspel. De club uit Deventer heeft een paar roerige weken achter de rug na vijf nederlagen op rij en het ontslag van trainer Foeke Booy. Maar ook het eerste duel onder leiding van trainer Dennis Demmers, die wordt bijgestaan door klankborden Bert van Marwijk en René Eijkelkamp, leverde uiteindelijk geen resultaat op.

Daarmee eindigde het honderste Eredivisie-duel van Cambuur in eigen huis met een groot feest. De Friese formatie boekte namelijk de vier competitiezege in eigen huis op rij. Nooit eerder won SC Cambuur vier Eredvisie-duels op rij in Leeuwarden. Overigens was ook Ogbeche dicht bij een clubrecord. De Nigeriaan was dit seizoen al twaalf keer trefzeker, een evenaring van het hoogste aantal goals van een Cambuur-speler in een Eredivisieseizoen (12 van Robin Nelisse in 1999/00). De dertiende viel wel, maar werd dus afgekeurd vanwege buitenspel.

SC Cambuur bezet na de zege plaats acht, terwijl Go Ahead Eagles is terug te vinden op plek zeventien. De zorgen nemen toe in Deventer. Met nog vijf wedstrijden te spelen is het gat met nummer vijftien Heracles Almelo vijf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.