Invaller Platje laat Volendam stunten tegen Roda JC

FC Volendam heeft zich geplaatst voor de halve finale van het KNVB-bekertournooi. De Wijdbroeken versloegen Roda JC in Kerkrade na verlenging met 3-2. Invaller Melvin Platje was met twee doelpunten de grote man.

Het KNVB-bekertoernooi vormde voor zowel Roda JC als FC Volendam gelegenheid om de degradatieperikelen even te vergeten. Van ontspanning was echter weinig te merken. Beide ploegen speelden verkrampt en kwamen niet tot goed spel. De spanning en een boeiend scoreverloop zorgden toch voor een echte bekerwedstrijd.

In de zesde minuut van de verlenging belandde een vrije trap van eigen helft van Tim Bakens in het strafschopgebied van Roda JC, waarna invaller Melvin Platje niet aarzelde en hard de bal achter Bram Castro joeg: 3-2 Hij bezorgde FC Volendam daarmee een plaats in de halve finale. Pas in de tweede helft slaagde Roda JC erin om tot fatsoenlijk voetbal te komen. Het duurde tien minuten voordat de Limburgers scoorden. Jeanvion Yulu-Matondo haalde van buiten het strafschopgebied uit langs de niet overtuigende Jeroen Verhoeven. In de 67ste minuut vergrootte Davy De Fauw de marge. De Belgische verdediger tikte uit een voorzet van Anouar Hadouir ongehinderd de 2-1 binnen.

Het zag er voor rust niet naar uit dat Roda JC dit duel wel tot het maken van doelpunten zou komen. Combinaties liepen niet en veel verder dan wat losse flodders van te ver kwam de ploeg van trainer Harm van Veldhoven niet. FC Volendam wachtte af en mikte op een goede counter of een standaardsituatie. Die kwam er na een kwartier. Bakens kon in ruime vrijheid een hoekschop van Dominique van Dijk de openingstreffer binnenkoppen.

De 2-2 van de ploeg van coach Frans Adelaar kwam eveneens tot stand uit een hoekschop die door Gerry Koning werd verlengd. Invaller Platje stond op de juiste plaats om binnen te volleren. In de noodzakelijke verlenging bleef het spelbeeld net als in de reguliere speeltijd. De Limburgers rommelden wat aan en de Noord-Hollanders mikten op de counter. Na de winnende treffer van Platje slaagde Roda JC er niet meer in om het FC Volendam lastig te maken.