Invaller Pazzini schenkt AC Milan zege tegen Catania

Giampaolo Pazzini heeft zijn waarde bewezen voor AC Milan. De aanvaller, die in de 67ste minuut in het veld kwam voor Antonio Nocerino, boog een 1-2 achterstand tegen Catania om tot een 3-2 voorsprong. Milan won uiteindelijk met 4-2.

Een zege zou betekenen dat AC Milan de derde plaats overnam van Fiorentina. Lang leek het erop dat dat niet ging gebeuren. In de dertigste minuut kopte Catania-speler Nicola Legrottaglie fraai binnen: 0-1.

Op slag van rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, dankzij een hard schot van Mathieu Flamini. Catania, dat negende staat in de Serie A, bood ook in de tweede helft prima tegenstand.

Sterker nog, Gonzalo Bergessio zorgde twintig minuten voor tijd opnieuw voor een voorsprong. Tegen de verhoudingen in, aangezien Milan wel de betere ploeg was in San Siro.

De ommekeer kwam echter pas toen Pazzini het veld betrad. De Italiaan reageerde attent toen Catania-keeper Alberto Frison een gemakkelijk schot van Mario Balotelli slecht verwerkte: 2-2. Een soortgelijke situatie deed zich twee minuten later voor, toen Frison een inzet van Stephan El Shaarawy niet optimaal wegwerkte.

Door de goals van Pazzini kwam Milan op een 3-2 voorsprong. Mario Balotelli bepaalde vanaf de strafschopstip, nadat hij zelf was gevloerd, de eindstand op 4-2. Een belangrijke zege, aangezien de Rossoneri nu op de derde plaats in de Serie A staan. Milan heeft een punt voorsprong op Fiorentina. Catania blijft negende.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.