Invaller Mahi bezorgt FC Groningen eerste zege

FC Groningen heeft ten koste van Excelsior de eerste competitiezege geboekt. Invaller Mimoun Mahi bezorgde de thuisploeg met twee treffers een 2-0 overwinning.

Na een 1-1 gelijkspel tegen FC Twente en 2-0 nederlaag tegen PSV maakte FC Groningen tegen Excelsior, dat ook nog niet wist te winnen, jacht op de eerste overwinning van het seizoen. De bekerwinnaar vergat zich in de eerste helft te belonen voor een sterke openingsfase. Invaller Mahi brak de ban door twintig minuten voor tijd te scoren uit een vrije trap.

Waar Excelsior-keeper Filip Kurto bij de eerste Groningse treffer niet geheel vrijuit ging, vertolkte hij in de eerste helft een positieve hoofdrol. Onder anderen Albert Rusnák en Michael de Leeuw waren dicht bij het openingsdoelpunt, maar Kurto vormde meermaals een sta-in-de-weg. Via gevaarlijke counters deelde Excelsior enkele speldenprikken uit.

In de slotfase werden de ruimtes achter de Excelsior-defensie groter en daar profiteerde Groningen vlak voor tijd van. Op aangeven van Bryan Linssen scoorde Mahi wederom. De aanvaller schoot beheerst raak in de verre hoek en vestigde daarmee definitief zijn status van gouden wissel.