Invaller Locadia bezorgt PSV zege na enige fout Seda

PSV heeft in de slotfase een 2-1 overwinning uit het vuur gesleept in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Invaller Jürgen Locadia maakte het verschil.

RKC zit in een slechte fase en verloor de laatste vijf officiële wedstrijden voor het treffen met PSV. De laatste overwinning van de Waalwijkers dateert zelfs van 11 augustus, toen Vitesse met 4-2 geklopt werd. Dat PSV na 23 minuten de leiding nam, was dan ook niet verwonderlijk. Tim Matavz verlengde intelligent een inspeelpass van Stijn Schaars, waardoor Ola Toivonen alleen op RKC-doelman Jan Seda afkon. De Zweed passeerde de goalie eenvoudig en maakte daarmee zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen.

Vlak voor rust incasseerde PSV uit het niets een tegentreffer. De ervaren Romeo Castelen brak na een goede counter door op de rechterflank. Hij behield het overzicht en legde de bal breed op Robert Braber (foto rechts), die met links de bal langs Przemyslaw Tyton schoot, waardoor PSV met een fluitconcert de kleedkamers opzocht.

Na de hervatting voerde de thuisploeg de druk steeds verder op. De uitblinkende Seda hield RKC met de ene na de andere goede redding echter op de been. De Tsjechische doelman verrichtte meer dan tien reddingen, tot ergernis van PSV.

Vijf minuten voor tijd werd Sander Duits met zijn tweede gele kaart - en dus rood - naar de kant gestuurd. Tegen tien RKC-spelers forceerde PSV alsnog de winnende treffer. Seda maakte zijn eerste fout en tastte mis op een voorzet van Jeffrey Bruma, waardoor invaller Locadia de bal binnen kon koppen. Zo veranderde Seda ineens van held tot schlemiel.

Dankzij de 2-1 overwinning komt PSV weer gedeeld aan kop met FC Twente. Beide clubs pakten achttien punten uit de eerste negen competitiewedstrijden. RKC is voorlaatste met één punt meer dan NEC.