Invaller Faik helpt Roda JC langs Jong Ajax

Roda JC heeft thuis tegen Jong Ajax geen fout gemaakt. De ploeg uit Kerkrade won met 1-0. Daardoor zijn de Limburgers koploper in de Jupiler League. NEC kan zaterdagavond weer op gelijke hoogte komen als het thuis wint van FC Emmen.

Jong Ajax slaagde er een helft lang in om het Roda lastig te maken, maar na de hervatting nam de thuisploeg het heft in handen. Vlak na rust opende Hicham Faik, die zojuist was ingevallen, de score nadat Frank Demouge de bal met zijn borst had klaargelegd. Vier minuten later stond de paal de 2-0 van Roda in de weg.

Jong Ajax poogde met een moedig slotoffensief nog een punt uit het vuur te slepen, maar tot grote kansen leidde dit niet. De ploeg van trainers Jaap Stam en Andries Ulderink verloor vier van de laatste vijf duels in de Jupiler League.