Invaller Drenthe kan verlies Hércules niet voorkomen

Ondanks een invalbeurt van Royston Drenthe heeft Hércules Alicante verloren van Sporting Gijón. Villarreal won op eigen veld van Osasuna.

Sporting Gijón-Hércules Alicante 2-0Op bezoek bij laagvlieger Sporting Gijón is Hércules er niet in geslaagd een goed resultaat te boeken. De promovendus liep letterlijk vanaf de eerste minuut achter de feiten aan, doordat David Barral de thuisploeg met een knappe kopbal al snel op voorsprong zette na een voorzet van Roberto Canella. Het doelpunt viel na welgeteld 26 seconden.

Na een halfuur spelen werd het zelfs 2-0 toen Nacho Cases met links vanaf een meter of 25 beheerst raak schoot. Deze klap kwam Hércules niet meer te boven. Een kwartier na rust kwam Royston Drenthe nog als vervanger van David Trezeguet binnen de lijnen, maar de Nederlander kon in de stand geen verandering meer brengen en werd bovendien getrakteerd op een flink fluitconcert. Doelman Piet Velthuizen bleef de hele wedstrijd op de bank.

Hércules blijft na de nederlaag staan op 22 punten uit negentien duels.

Villarreal-Osasuna 4-2De thuisploeg heeft zich in een aantrekkelijk duel ontdaan van Osasuna. Gehuld in de traditionele gele tenues kwam de ploeg van trainer Juan Carlos Garrido na twintig minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Marco Rubén. De aanvaller kopte knap tegendraads binnen uit een voorzet vanaf de linkerflank.

Villarreal domineerde de eerste helft en kwam niet echt in problemen. Dat leek te veranderen toen voormalig NEC'er Krisztián Vadócz enkele minuten na rust vanuit het niets voor de gelijkmaker zorgde.

Submarino Amarillo rechtte echter de rug en liep door treffers van Cani - een fraaie afstandsknal - en Joan Capdevila - een knappe kopbal - binnen een kwartier na de thee uit naar 3-1. Javier Calleja deed nog wel iets terug namens de bezoekers, maar het laatste woord was voor Gonzalo Rodriguez toen deze de eindstand op 4-2 bepaalde met opnieuw een rake kopstoot.

Villarreal komt door de zege op 39 punten uit negentien duels en staat met dat aantal stevig op de derde plaats in Spanje. De achterstand op koploper Barcelona, dat zondag in actie komt tegen Málaga, is tien punten.

Overige duels:Getafe-Real Sociedad 0-4Real Zaragoza-Levante 1-0 Foto: VI Images