Invaller Cicilia schiet Roda JC laat langs Helmond

Roda JC Kerkrade is door het oog van de naald gekropen op bezoek bij Helmond Sport. In Brabant bepaalde invaller Regino Cicilia vlak voor tijd de eindstand: 1-2.

Lange tijd leek het duel uit te monden in een gelijkspel, maar invaller Cicilia bezorgde de Limburgers tien minuten voor tijd alsnog drie belangrijke punten in de strijd om de bovenste plaatsten en de eerste periode in de Jupiler League.

In Helmond opende Stanley Elbers vlak voor de rust de score nadat Nathan Rutjes in de fout was gegaan. De middenvelder van Roda JC hield Roel van de Sande vast, waarop scheidsrechter Pol van Boekel de bal op de stip legde. Elbers mocht aanleggen vanaf elf meter en faalde niet, al zat doelman Bram Verbist in de buurt van de inzet van de aanvaller.

De voorsprong van de ploeg van trainer Jan van Dijk was van korte duur. Na amper vijf minuten in de tweede helft was Wiljan Pluim (foto) het eindstation na een combinatie met Tom Van Hyfte. Na de gelijkmaker jaagde de koploper op de volle winst. Frank Demouge kreeg daarbij dé kans op het winnende doelpunt, maar de aanvaller faalde vanaf elf meter. Uiteindelijk zette Cicilia de 1-2 op het scorebord, waardoor de strijd bovenin uiterst spannend blijft.

NEC moet zondag op bezoek bij De Graafschap winnen om op gelijke hoogte te blijven met koploper Roda JC. Wanneer NEC wint in Doetinchem gaan zowel NEC als Roda JC met 21 punten richting de laatste speelronde van de eerste periode.