Invallende tiener stuurt Van Bommel met een kater naar het kerstmaal

De laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar is een flinke teleurstelling geworden voor Antwerp FC. De ploeg van Mark van Bommel slaagde er niet in om op het eigen veld te winnen van Westerlo: 2-2. De negentienjarige Lucas Stassin beleefde als invaller een avond om niet snel meer te vergeten.

Antwerp
Antwerp
2 - 2
Westerlo
Westerlo

Antwerp staat een straatlengte achter op koploper Union Sint-Gillis en zal nog alle zeilen moeten bijzetten om niet buiten de play-offs om het landskampioenschap te vallen. Het puntenverlies van zaterdagavond kwam dan ook hard aan bij Van Bommel, die was begonnen met Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen in zijn basiself. Gyrano Kerk zat op de bank, Owen Wijndal ontbrak door een blessure.

In de eerste helft maakte Antwerp al weinig indruk. Westerlo was de bovenliggende partij en kreeg ook de beste kansen, maar de scherpte ontbrak. Tegen de verhoudingen in kwam de kampioen vlak voor de onderbreking op voorsprong. Arbnor Muja dribbelde naar binnen en schoot raak.

Na rust draaide een tiener namens Westerlo de rollen om. Stassin was ruim twintig minuten in de tweede helft in de ploeg gekomen en maakte vijf minuten na zijn entree de 1-1, door uit een rebound binnen te tikken. Antwerp-keeper Jean Butez zag er daar niet goed uit. Niet veel later kon de Fransman niet bij een schot van afstand van de jonge Stassin: 1-2.

Antwerp moest aan de bak en vond vijf minuten voor tijd de gelijkmaker, binnengeschoten door Toby Alderweireld. Daarna werd de jacht op de winnende goal geopend. Daar kwamen ook nog wel kansen voor, via George Ilenikhena en Janssen, maar de 3-2 bleef uit. Zo gaan Van Bommel en co met een kater aan het kerstmaal; dinsdag komt Antwerp nog in actie tegen Racing Genk (uit).