Interne oorlog bij Sporting: preses schorst negentien spelers

Reacties

Sporting Lissabon is nog actief in Europa en niet kansloos in de Portugese titelstrijd, maar er heerst onvrede tussen de spelersgroep en het bestuur. De clubpresident heeft negentien spelers geschorst nadat zij op social media op een statement reageerden.

Interne oorlog bij Sporting: preses schorst negentien spelers

De bal kwam aan het rollen na de Europa League-wedstrijd van Sporting bij Atlético Madrid (2-0). President Bruno de Carvalho uitte felle kritiek op enkele spelers, onder wie Bas Dost. Aanvoerders Rui Patrício en William Carvalho kwamen met een eigen statement op social media, waarin de president zelf bekritiseerd werd. De spelers die op het statement reageerden of deze deelden zijn geschorst door de clubpresident.

In Portugese media worden onder anderen Patrício, Carvalho, Cristiano Piccini, Sebastián Coates, Fábio Coentrão, Bryan Ruiz, Gelson Martins en Seydou Doumbia als de geschorste spelers genoemd, de naam van Dost komt niet voorbij. De Nederlandse spits kreeg in de heenwedstrijd tegen Atleti een gele kaart en is daardoor geschorst voor de returnwedstrijd in Portugal.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van Sporting, thuis tegen Paços de Ferreira, lijkt de nummer drie van Portugal met een B-elftal af te werken. In Portugal wordt nog wel uitgezocht of een clubpresident überhaupt de macht heeft om zoveel spelers te schorsen.

De samenvatting van de wedstrijd Atlético Madrid - Sporting Lissabon.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.