Internazionale stijgt zes plaatsen door overwinning

Internazionale heeft uitstekende zaken gedaan in de Serie A. In eigen huis was de ploeg van trainer Claudio Ranieri te sterk voor Fiorentina, waardoor het steeg naar de negende plaats.

Internazionale - Fiorentina 2-0Het zo moeizaam presterende Internazionale boekte tegen Fiorentina zijn vijfde competitiezege van het seizoen. Giampaolo Pazzini opende vier minuten voor rust de score tegen zijn oude club. Na een goede pass van Coutinho schoot hij over doelman Artur Boruc de bal binnen.

Vier minuten na rust besliste Yuto Nagatomo de wedstrijd in het voordeel van Inter, waar de van een blessure teruggekeerde Wesley Sneijder nog aan de kant werd gehouden. De Japanner scoorde met veel geluk: Manuel Pasqual trapte bij het uitverdedigen via Nagatomo de bal in het doel.

Inter kreeg via Sulley Muntari en Pazzini nog mogelijkheden om ruimer te zegevieren, maar het bleef uiteindelijk 2-0. Ranieri's ploeg steeg hierdoor van de vijftiende naar negende plaats.

Overige uitslagPalermo - Cesena 0-1 Foto: VI Images