Internazionale profiteert half van uitglijder Juventus

Torino heeft stadsgenoot Juventus een helpende hand geboden door Internazionale op een gelijkspel te houden. Genoa kwam wel dichterbij.

Internazionale-Torino 1-1Internazionale verzuimde te profiteren van de nederlaag van Juventus, dat zaterdag op eigen veld ten onder ging tegen Cagliari. De ploeg van coach José Mourinho moest genoegen nemen met een gelijkspel tegen het laaggeklasseerde Torino, dat koud in de tweede helft op voorsprong was gekomen. Rolando Bianchi kopte raak uit een voorzet van Ignazio Abate. Binnen een kwartier had Inter de achterstand weggepoetst. Nicolas Burdisso klopte Torino-keeper Matteo Sereni in de lucht en knikte de bal in het Turijnse doel. Zlatan Ibrahimovic was in zijn honderdste duel voor Inter nog dicht bij de winnende treffer. De kopbal van de Zweed eindigde op de paal.

Genoa-Palermo 1-0Genoa verkleinde de achterstand op Juventus tot drie punten, maar dat kostte de Rossoblu wel veel moeite. Pas twee minuten voor het einde moest Palermo een treffer incasseren. Het intikkertje van Domenico Criscito gaf het duel een verdiende winnaar gezien het overwicht en aantal kansen voor Genoa.

Reggina-AS Roma 2-2Het gelijkspel bij hekkensluiter Reggina verklaarde de zure gezichten bij AS Roma. De Romeinse formatie, die de nodige spelers moest missen, had het puntverlies aan zichzelf te wijten. Negen minuten voor het einde bood een fout van invaller Simone Loria Reggina de kans een punt te pakken. Ciccio Cozza profiteerde van het defensieve slippertje en verpestte ook de middag van David Pizarro, die met zijn eerste twee doelpunten van het seizoen Roma op het spoor van een zege had gezet.

Bologna-FiorentinaDe sneeuw maakte het onmogelijk de wedstrijd in Bologna af te werken. Het duel met Fiorentiona is verschoven naar maandag.