Cagliari laat Juventus in shock achter

Juventus heeft een pijnlijke tik op de vingers gekregen van Cagliari, dat voor het eerst sinds 1968 in Turijn de punten pakte (2-3).

Juventus herstelde zich nog goed van de eerste tegenvaller van de avond. Mohammed Sissoko en Pavel Nedved poetsen de openingstreffer van Davide Biondini meer dan weg. Maar in de tweede helft ging het pijnlijk mis voor De Oude Dame. Andrea Cossu vond zes minuten na rust de ongedekte Braziliaan Jeda, die koeltjes Juve-keeper Gianluigi Buffon passeerde.

Een klein kwartier voor het einde betekende een counter van Cagliari het einde van een treurige reeks in Turijn. Dankzij de treffer van Alessandro Matri kwam er na ruim veertig jaar een vervolg op de laatste zege in Turijn. Juventus likte zijn wonden, ook omdat het tijdens de wedstrijd zowel Cristiano Zanetti als Giorgio Chiellini door blessureleed verloor.

Door de tweede nederlaag op rij dreigt Juventus verder achterop te raken bij koploper Internazionale, dat zondag in het eigen Giuseppe Meazza Sampdoria ontvangt.