Internazionale blijft winnen, knappe comeback Lazio

Thuis tegen Chievo Verona pakte Internazionale opnieuw drie punten. Fiorentina blijft goed meedoen. Lazio kwam bij Udinese in het laatste half uur knap terug van een 3-0 achterstand.

Internazionale-Chievo Verona 4-2Zlatan Ibrahimovic was de grote man aan de kant van de thuisclub. De Zweed besliste in de slotfase het duel met twee treffers, nadat Chievo na rust een 2-0 achterstand had goedgemaakt. Vooral de tweede goal van Zlatan was van grote schoonheid. Inter blijft koploper en heeft negen punten voorsprong op Juventus, AC Milan en Napoli. De eerste twee treffen elkaar zondagavond nog.

Fiorentina-Catania 2-0Fiorentina schoof het verrassend goed presterende Catania na rust opzij. Beide spitsen van het koningskoppel Adrian Mutu en Aberto Gilardino scoorden na rust. Door de zege staat Viola vijfde. De ploeg uit Florence heeft één punt achterstand op Juventus, AC Milan en Napoli. Catania zakt naar de twaalfde plaats.

Genoa-Atalanta Bergamo 1-1Giuseppe Sculli zorgde kort voor tijd dat Genoa een punt overhield aan het thuisduel met Atalanta Bergamo. De bezoekers speelden op dat moment nog maar met negen man na rode kaarten voor Gianpolo Bellini en Claudio Rivalta. Aan de kant van Genoa werd Omar Milanetto van het veld gestuurd. Genoa staat na zestien wedstrijden zesde, twee punten boven nummer zeven Atalanta Bergamo.

Udinese-Lazio 3-3Mede dankzij twee treffers van Antonio Di Natale stond Udinese tien minuten na rust met 3-0 voor en leek de overwinning binnen. Lazio vocht zich echter knap terug en dankzij doelpunten van Mauro Zárate, Modibo Diakité en Christian Ledesma eindigde de wedstrijd nog in een gelijkspel. Lazio staat achtste, Udinese doet het iets minder en staat elfde.

AS Roma-Cagliari 3-2Thuis tegen Cagliari boekte AS Roma zijn vijfde overwinning op rij. In de slotfase maakten de Giallorossi een 2-1 achterstand ongedaan. Mirko Vucinic was matchwinner. De Montenegrijn zorgde ervoor dat AS Roma steeg naar de negende plaats. Cagliari blijft dertiende na zestien wedstrijden.