Napoli heeft geen moeite met laaggeklasseerd Lecce

Na een 3-0 overwinning op Lecce heeft Napoli zich in de top van de Serie A genesteld. De ploeg van trainer Edoardo Reja heeft nu dertig punten, net als AC Milan en Juventus.

Bij rust stond het in San Paolo al 2-0 voor de thuisploeg, door een benutte strafschop van Marek Hamsik (foto) en Michele Pazienza, die alert reageerde op een voorzet van Cristian Maggio. Pazienza was even daarvoor in het veld gekomen als vervanger van de geblesseerde Hamsik.

In de tweede helft bepaalde German Denis de eindstand op 3-0, waardoor Napoli dit weekend goede zaken doet. Zondag ontmoeten AC Milan en Juventus elkaar, waardoor sowieso één concurrent punten gaat verspelen. Lecce blijft na zestien wedstrijden op de zeventiende plaats.