Internationale spelersvakbond raadt transfers naar Turkije af

FIFPro geeft het dringende advies aan spelers een overstap naar de Turkse en Griekse competitie goed af te wegen alvorens een contract te tekenen. De internationale spelersvakbond stelt dat veel clubs in die landen zich niet altijd houden aan gemaakte afspraken.

Internationale spelersvakbond raadt transfers naar Turkije af

Zo zouden diverse clubs in die landen structureel laat zijn met het overmaken van salarissen, of in sommige gevallen zelfs helemaal niet uitbetalen. Ondanks het negatieve advies is met name de Turkse competitie in trek. Wereldsterren als Didier Drogba en Wesley Sneijder (foto) spelen al enige tijd in Turkije.

Drogba en Sneijder komen uit voor Galatasaray, terwijl international Dirk Kuijt in de zomer van 2012 koos voor Fenerbahçe. Maar ook voormalige Eredivisie-spelers als Atiba Hutchinson (van PSV naar Besiktas), Ryan Babel (van Ajax naar Kasimpasa) en doelman Boy Waterman (van PSV naar Karabükspor) zochten hun heil in de Turkse competitie.

Behalve FIFPRo gaf eerder de VVCS (spelersvakbond voor Nederlandse profvoetballers) een negatief advies voor de landen Cyprus, Turkije en Griekenland. Namens de VVCS stelde zaakwaarnemer Louis Laros zelfs dat vijftig procent van de Nederlandse spelers in de problemen gaat komen wat betreft het uitbetalen van salaris.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen