'International' Karsdorp kan verlengen in Rotterdam

Reacties

Feyenoord hoopt snel het contract met Rick Karsdorp open te breken en te verlengen. De rechtsback maakt een stormachtige ontwikkeling door, die resulteerde in een plek in de voorselectie van het Nederlands elftal, dat zich volgende week gaat voorbereiden op de cruciale EK-kwalificatieduels met Kazachstan (uit) en Tsjechië (thuis).

'International' Karsdorp kan verlengen in Rotterdam

Feyenoord wil de twintigjarige Karsdorp belonen en heeft daarvoor ruimte in het salarisbudget. Karsdorp behoort wekelijks tot de betere spelers in het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst. Aanvankelijk leek het erop dat hij zijn basisplaats zou gaan verliezen na de komst van Eric Botteghin (FC Groningen). Daardoor zou Sven van Beek de positie van rechtsback innemen.

Van Bronckhorst probeerde die variant uit tegen PSV, nadat Karsdorp een week eerder, in het duel met Vitesse, licht geblesseerd was geraakt. Tijdens de topper in Eindhoven herstelde Van Bronckhorst de orde. Karsdorp viel goed in en Van Beek verhuisde weer naar zijn favoriete positie centraal achterin.

De ontwikkeling van Karsdorp kan voor een groot deel op het conto van Fred Rutten worden geschreven. Hij herkende vorig jaar in de jeugdspeler een rechtsback. Karsdorp debuteerde ongelukkig op die positie tijdens het UEFA Cup-duel met HNK Rijeka, toen hij Luke Wilkshire verving.

Karsdorp was betrokken bij twee tegendoelpunten in de wedstrijd, die Feyenoord met 3-1 verloor. Na afloop zat hij huilend in de kleedkamer, maar Rutten hield vertrouwen in hem. Karsdorp groeide in zijn rol en is er nu zelf ook van overtuigd dat hij de top kan halen als rechtsback.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.