'Interista' Mihajlovic hard op weg naar AC Milan

Reacties

Sinisa Mihajlovic heeft alvast een voorschot genomen op zijn verwachte aanstelling als trainer van AC Milan. Zijn verleden bij vijand Internazionale speelt geen rol, stelde de Serviër.

'Interista' Mihajlovic hard op weg naar AC Milan

In zijn tijd als speler van Inter (2004 tot 2006) verklaarde hij eens nooit trainer van Milan te zullen worden. 'Toen was ik jonger en dacht ik dat ik vijanden nodig had om het beste uit mezelf te halen. Ik ga nu richting de vijftig en het is logisch dat ik volwassener ben geworden in dat opzicht. Ik hoef geen vijanden meer', relativeerde de voormalige vrijetrappenspecialist zijn uitspraak van toen. Dat hij niet terugdeinst voor een gevoelige stap meer of minder bleek wel in 1998 toen hij zich als ex-speler van AS Roma aan Lazio verbond.

Mihajlovic bevestigt dat hij uitgebreid heeft gesproken met Milan-eigenaar Silvio Berlusconi en diens rechterhand Adriano Galliani. 'We hebben heerlijk gegeten en nog beter gedronken', knipoogde de onlangs bij Sampdoria vertrokken trainer. 'Ik voel me klaar voor deze klus. Ik denk dat ik enorm zou genieten bij Milan, maar het is niet aan mij. Berlusconi en Galliani moeten eerst nog een beslissing nemen.'

Inzaghi
Daarmee refereerde Mihajlovic aan het lot van Filippo Inzaghi, die formeel nog altijd trainer is bij de Rossoneri. Milan hoopt met hem overeenstemming te bereiken over een vertrek met wederzijds goedvinden, want dat zou de club een afkoopsom van miljoenen besparen. Tot die tijd moet Mihajlovic, die in beeld kwam na het afzeggen van Carlo Ancelotti, in de wachtkamer plaatsnemen.

Voor Mihajlovic zou Milan zijn vijfde club als hoofdtrainer worden. De 46-jarige coach was eerder werkzaam voor Bologna, Catania, Fiorentina en Sampdoria. Ook was hij assistent-trainer bij Inter en bondscoach van Servië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.