Inter worstelt met zichzelf en vliegt uit het bekertoernooi

Internazionale is na de nipte nederlaag op bezoek bij Udinese uitgeschakeld in het Italiaanse bekertoernooi. In Udine ging de ploeg van trainer Walter Mazzarri met 1-0 ten onder in de achtste finale.

Zowel Udinese als Inter toonde aan niet in beste vorm te verkeren. Een gebrek aan vertrouwen was duidelijk zichtbaar. Voorafgaand aan de achtste finale ging Inter in de Serie A met 1-0 ten onder tegen Lazio, terwijl Udinese het competitieduel met Hellas Verona (3-1) verloor.

Opvallend genoeg begon trainer Francesco Guidolin zonder zijn aanvoerder Antonio Di Natale, die eerder deze week bekendmaakte na dit seizoen te stoppen. De 36-jarige aanvaller kreeg rust. Ondanks de afwezigheid van de Italiaanse goaltjesdief begon Udinese fel aan de wedstrijd.

Inter, dat wederom een zwakke indruk maakte, hield stand tot de dertigste minuut. Namens de thuisploeg tekende Maicosuel Reginaldo (foto) voor de enige treffer van de wedstrijd. De Braziliaanse aanvaller tikte eenvoudig binnen bij de tweede paal.

Dankzij de nipte zege plaatste Udinese zich voor de kwartfinale, waarin de ploeg het op moet nemen tegen AC Milan. Eerder op de avond schakelde AS Roma Sampdoria uit. De Romeinen treffen Juventus in de kwartfinale.