Di Natale verrast met aankondiging te stoppen met voetbal

Reacties

Antonio Di Natale stopt aan het einde van dit seizoen met profvoetbal. Dat heeft de 36-jarige spits laten weten na afloop van de 3-1 thuisnederlaag tegen Hellas Verona. Het nieuws komt als een verrassing, aangezien Di Natale nog een contract tot medio 2015 had.

Di Natale verrast met aankondiging te stoppen met voetbal

Gezien zijn huidige prestaties is het naderende afscheid van Di Natale minder verwonderlijk. Waar hij de afgelopen seizoenen steevast meestreed om de topscorerstitel in de Serie A, trof hij dit seizoen pas vier keer doel in competitieverband. Voor het eerst sinds lange tijd was er daarom ook kritiek aan het adres van de clubtopscorer aller tijden van Udinese.

Wellicht dat dat heeft meegespeeld in het besluit van Di Natale, want hij stelde maandagmiddag tegenover Sky Italia gezien zijn enorme staat van dienst voor Le Zebrette niet gediend te zijn van dergelijke reacties. 'Het doet pijn, want ik heb voor Udinese vaker gescoord dan dat ik met mijn vrouw uit eten ben geweest. Ik geef om Udinese, deze club voelt voor mij als familie.'

Udinese staat op het punt met Di Natale zijn belangrijkste speler van de 21ste eeuw te verliezen. Sinds zijn komst in 2004 was hij al liefst 162 keer trefzeker in competitieverband, meer dan elke andere speler in die periode deed. Francesco Totti (132 goals) en Alberto Gilardino (131) kunnen bij lange na niet aan hem tippen, gerekend over het tijdperk 2004-2014.

Hoewel de doelpunten van Di Natale Udinese nooit eremetaal opleverden, is trainer Francesco Guidolin teleurgesteld in zijn besluit, wat bovendien als een donderslag bij heldere hemel komt. 'Ik wist hier niets vanaf. Ik hoop dat dit gebeurt in een vlaag van verstandsverbijstering na zo'n teleurstellende nederlaag. Ik ga zeker nog proberen hem van gedachten veranderen. Dat hij minder vaak scoort overkomt de besten, Toto is en blijft een grote speler.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.