Recordhouder Di Natale: 'WK 2014 zou geschenk zijn'

Antonio di Natale gaat donderdagavond de recordboeken in van Udinese wanneer hij in actie komt tegen Siroki Brijeg in de voorronde van de Europa League. De aanvoerder deelt op dit moment de koppositie van spelers met de meest gespeelde Europese wedstrijden met Valerio Bertotto, die van 1993 tot 2006 uitkwam voor Udinese.

Recordhouder Di Natale: 'WK 2014 zou geschenk zijn'

'Ik ben al blij dit record te delen met Bertotto, maar hem verslaan zou mij heel trots maken', aldus Di Natale tijdens de persconferentie. De aanvaller hoopt het record verder uit te breiden, maar moet daarvoor wel eerst de club uit Bosnië-Herzegovina opzij zetten.

'Er wacht ons een zware wedstrijd. Het is een jonge ploeg met heel veel snelheid. We zijn op onze hoede', legt Di Natale uit. De inmiddels 36-jarige Italiaan staat voor zijn negentiende seizoen als profvoetballer, maar denkt nog allerminst aan afbouwen.

Sterker, de 42-voudig international hoopt mee te gaan naar het WK van volgend jaar in Brazilië. 'Het WK zou een geschenk zijn. Maar ik realiseer me terdege dat ik beter moet presteren dan vorig seizoen wil ik een uitnodiging krijgen van bondscoach Prandelli.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen