Inter voor honderden miljoenen in Chinese handen

Reacties

Internazionale is in Chinese handen. De Suning Group heeft de overname van de Italiaanse club afgerond.

Inter voor honderden miljoenen in Chinese handen

Onder Chinese leiding hoopt Inter het steeds groter wordende gat met de nationale en internationale top te dichten. De Suning Group is ook eigenaar van de Chinese topclub Jiangsu Suning en toonde daar aan zeer kapitaalkrachtig te zijn. Afgelopen winter trok de club 76 miljoen euro uit voor het aantrekken van Alex Teixeira (Shakhtar Donetsk) en Ramires (Chelsea). Ook Trent Sainsbury van PEC Zwolle stapte destijds over naar de club uit Nanjing.

Maandag geven de Suning Group en scheidend eigenaar Erick Thohir tijdens een persconferentie toelichting op de overname. Het is nog onduidelijk of de Chinezen de club volledig overnemen, of dat Thohir (sinds 2013 grootaandeelhouder) en/of Massimo Moratti (tot 2013 grootaandeelhouder) een deel van de aandelen behoudt. Het bedrag dat met de overname gemoeid is, wordt door Italiaanse media geschat op vijfhonderd tot zevenhonderd miljoen euro.

Inter staat er financieel slecht voor en ligt op dit moment aan banden bij de UEFA vanwege diverse overtredingen van het Financial Fair Play-reglement. De Nerazzurri richten hun pijlen deze zomer daarom vooral op transfervrije spelers. Caner Erkin werd al op die manier weggeplukt bij Fenerbahçe, terwijl Éver Banega lijkt over te komen van Sevilla. Verder heeft Inter interesse voor Feyenoorder Tonny Vilhena. Kopen kan Inter vooralsnog alleen als er eerst verkocht wordt. De club eindigde afgelopen seizoen vierde in de Serie A en speelt daardoor volgend seizoen in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.